WAT IS SEO EN WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK?

SEO staat voor search engine optimization of zoekmachineoptimalisatie

We zoeken met zijn allen steeds meer en meer informatie op via het internet. Nu zeker door heel het corona gegeven. Alleen was het voor corona al zeer belangrijk om een goede SEO te hebben. Maar nu is het nog belangrijker geworden doordat je anders verdwijnt in de massa.

De nadelen van niet gevonden te worden in google

Wel stel nu dat je een super mooie website hebt, super goede producten, service, kwaliteit, … Kortom alles klopt maar je wordt niet gevonden? Wat zijn de gevolgen?

Minder fysieke klanten in de winkel:
Doordat je niet vindbaar in de zoekmachines kunnen mensen niet even snel opzoeken of je open bent, waar je weer juist gelegen bent, of hoe ze je moeten bereiken. Je berooft je zelf van potentiele bezoekers in jouw winkel.

Minder verkoop:
Ben je niet afhankelijk van een winkel, maar van een sales team op de baan? Dan moet je website een geoliede lead generator zijn die je verkoop team voed met potentiele klanten. Niet vindbaar zijn betekend gewoon geen of weinig leads.

Dure klanten:
Heb je een webshop en is deze niet vindbaar, dan genereer je enkel klanten via advertenties. Doorgaans zal je die advertenties ook duurder betalen dan wanneer je wel goed vindbaar bent en daar gaat je winstmarge…

 

SEO anno 2021?

Met de opkomst van stem assistenten zoals Alexa, Siri en Google home is uitmuntende SEO nog belangrijker geworden.

Je kan jouw virtuele assistente namelijk vragen een opzoekinge in jouw plaats te verrichten en deze nemen meestal het resultaat dat helemaal boven aan staat.

 

Wat moet ik doen om goed te scoren in zoekmachines?

SEO evolueert constant: zoekmachines als Google passen hun algorithme constant aan

Er is echter wel een basis die bestaat uit 3 elementen:

  • Techniek: het technische gedeelte van jou website moet goed zitten. Zo zijn er standaarden opgemaakt die het mogelijk maken om bepaalde informatie doorte sturen naar zoekmachines. (robots.txt, sitemap.xml en schema.org)
  • Inhoud: de inhoud van je website moet geschreven zijn voor de bezoekers van je website. maar moet natuurlijk ook je zoekwoorden bevatten.
  • Links: Het is te zeggen “LINKLOVE”: de links van andere websites naar jouw website. 

 

Wil jij weten welke inspanning jij moet doen om beter gevonden  te worden? Wanna get loud in Google? Neem gerust even contact op.